Mijn trouwe metgezel

Mijn trouwe metgezel

Mijn knuffel Elmo, die inmiddels al zo’n 30 jaar mee gaat, is zoveel meer dan zomaar een stuk stof gevuld met vulling. Het is een trouwe metgezel die mij nooit in de steek laat. Het is een bron van troost en veiligheid. Zowel in goede als in slechte tijden is Elmo er voor mij, een echte bondgenoot. Een arm meer of minder verandert niks aan onze band samen. Het klinkt misschien wat sentimenteel maar uit onderzoek blijkt dat 35% van de volwassenen nog met een knuffel slaapt. Reden genoeg om is stil te staan bij de voordelen van het slapen met een knuffel. De mens is een kuddedier en slaapt van nature samen. Een knuffel geeft nabijheid. Hierdoor kunnen kinderen een voorkeursknuffel krijgen, ze beginnen zich eraan te hechten. Wat overigens niet voor iedereen zo werkt. Ook maakt een knuffel minder eenzaam, helpt het je door moeilijke periodes heen en geeft het een positief effect op je zelfbeeld. Dit komt doordat knuffelen je stresslevel verlaagt en angstgevoelens minder laten worden. Reden genoeg om onze favoriete knuffel(s) nog lang bij ons te houden. 

           

Elmo is niet alleen mijn favoriete knuffel maar ook mijn enige knuffel ooit. Knuffels met pluisjes moest ik niks van hebben. Elmo was om die reden perfect. Sinds het eerst contact zijn we onafscheidelijk van elkaar geweest. Hierdoor heeft Elmo inmiddels ook al heel wat landen kunnen bezoeken. De mensen om mij heen hebben lang gedacht dat ik Elmo fan ben. Jaren lang waren mijn verjaardagcadeautjes in het thema van Elmo. Kopjes, boeken, knuffels, trekpop, T-shirts etc. Stiekem ben ik ook wel een beetje Elmo fan maar toch is er echt maar één Elmo mijn favoriet!

Nou vragen jullie je misschien af wat doet een blog over knuffels op een kledingwebsite? Ik vind dat een knuffel laat zien hoe lang je plezier kan hebben van een product. Als een product je plezier geeft is de kans groot dat je er ook een stuk beter voor zorgt. En waarschijnlijk kan je het product dan ook wat minder goed loslaten ondanks mogelijke beschadigingen. Dit is beter voor het milieu maar ook leuk voor jou als je een pareltje hebt gevonden waar je graag goed en lang voor wil zorgen. Hopelijk vind je zo’n pareltje op onze website.

Tot slot nog een aantal andere leuke weetjes over knuffels:

 1. De grootste knuffelbeer ter wereld was 5,41 meter hoog en werd gemaakt door het bedrijf Cuddly World in 2015.
 2. Het Guinness World Record voor de grootste verzameling teddyberen ter wereld staat op naam van Jackie Miley uit de Verenigde Staten, met meer dan 8.000 beren.
 3. Het beroemdste knuffeldier ter wereld is Winnie de Poeh
 4. Een mens heeft minimaal acht knuffels per dag nodig.
 5. Knuffels kunnen helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden bij kinderen, zoals empathie en communicatie.

2 reactie's


 • Janne

  Wat een super leuke blog en zo herkenbaar! Heel lief


 • Rien

  So cute!!


Laat een reactie achter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.